BOLIBAR :: Barcelona ::  Herrajes - Tiradores - Cerrajeria - Bisagras - Cerraduras

 Centenari
 Exposició
 Festa Centenari
 Articles premsaCentenari
 

LA CENTENÀRIA HISTÒRIA D'OBRIR UNA PORTA

La metal•listeria Bolibar, fundada l’any 1909, és un dels comerços més antics i emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

Es tracta d’una empresa familiar, dirigida des dels seus inicis per la família Bolíbar, i actualment per la tercera generació de ferreters-metal•listes.

El negoci va ser fundat el 29 de desembre de 1909 per Santiago Bolíbar i Josep Graupera en un local de lloguer a la Rambla de Catalunya número 106 de Barcelona. Al cap de dos anys es traslladen a la ubicació actual de la Rambla de Catalunya número 43, cantonada amb Consell de Cent.

La història i l’evolució de Bolibar com a comerç ha estat paral•lela a la història i l’evolució econòmica, social i cultural de la ciutat de Barcelona i del país. Els esdeveniments que han transformat o han sacsejat la ciutat també han afectat els seus habitants i, amb ells, el seu comerç. Bolibar és un clar exemple d’aquesta relació simbiòtica. Fets com la Primera Guerra Mundial, la Revolució i la Guerra Civil espanyola, la dictadura franquista, el retorn de la democràcia, l’ingrés a Europa, els Jocs Olímpics o el boom recent de la construcció han anat deixant la seva empremta en l’orientació i l’organització de Bolibar, un comerç que en els seus inicis venia coses ben diferents d’ara (de peces per als carros a marqueteria), que va participar com expositor en l’Exposició Internacional de 1929 i que fou intervingut durant la Guerra Civil. Al llarg del seu segle d’existència l’empresa ha hagut, doncs, d’anar canviant i adaptant-se a les circumstàncies amb una gestió flexible dirigida a les noves oportunitats de negoci que es detectaven en cada moment, i a partir sempre de la voluntat de donar un bon servei d’assessorament al client i d’oferir-li un producte de qualitat.

Bolibar és avui un comerç centenari que ofereix un ampli assortiment en bronzes i ferratge tècnic i decoratiu per al moble de fusta, per la porta i per la construcció i obra d’una casa o edifici, així com tot el ferratge auxiliar necessari per al bon funcionament d’aquests. El “ferratge” és aquella peça necessària per a la confecció d’alguna cosa, bàsicament de la fusteria dedicada al moble o a la construcció, com ara manetes, panys, tiradors, poms, nanses, frontisses, guies de calaix, guies per porta corredera i un llarg etcètera.

L’activitat de Bolibar com a ferreteria i metal•listeria es basa en l’especialització. Venem sobretot poms, nanses, tiradors, manetes, panys o frontisses per a la fabricació i decoració del moble d’estil (Lluís XIV, Lluís XV, Lluís XVI, Imperi, isabelí, anglès) i del moble modern, així com per a la construcció i decoració de l’obra, ja sigui de nova planta o de rehabilitació. De fet, més que ferreters, a Bolibar som metal•listes. En una línia de producte de qualitat, treballat amb els millors materials i amb un bon acabat final. Els proveïdors de Bolibar són tant empreses nacionals com internacionals, bàsicament europees.

Avui, com des de fa un segle, el servei principal que oferim –i per tant el nostre valor afegit– és un bon assessorament al client per part dels venedors amb una àmplia gamma de producte (“a Bolibar hi trobarà de tot”) dins de la nostra especialització, i amb un producte sempre de qualitat. Els nostres clients són tant el particular que vol arreglar un moble o millorar casa seva com el professional de la construcció: fusters, arquitectes, interioristes, aparelladors.

El nostre assessorament al client professional passa per fer un seguiment de l’obra des de la memòria tècnica fins a l’execució final, visitant l’arquitecte, l’interiorista o el fuster i treballant sempre al seu costat. L’assessorament al particular inclou un amplíssim catàleg, muntatge a domicili, fabricació d’articles a demanda i altres encàrrecs especials (de baranes d’escala a la reproducció de peces antigues de llautó, de la restauració de metalls a l’elaboració de reixes de ferro forjat per finestres).

Alguns exemples d’aquesta col•laboració han donat fruits tan emblemàtics com la Torre Agbar, l’Hotel La Florida o l’Hotel Hesperia de Barcelona. Moltes de les masies rehabilitades durant aquests últims 10 anys tenen també accessoris rústics de ferro forjat comprats a Bolibar. I moltes de les manetes que obren les portes de casa els vostres amics, han estat proporcionades per Bolibar, bé comprades pel propietari o bé a través del fuster que les ha muntat.

A la nostra botiga s’hi poden trobar els articles de més actualitat que marcaran la moda dels propers anys i tenim un servei d’informació al client en el que cada mes enviem als nostres clients adscrits les novetats i aplicacions innovadores que acaben de sortir al mercat.

 
A continuació podreu veure unes imtages.  
 

Bolibar - Rambla Catalunya, 43
Centenari
© Bolibar 2010 | Rambla de Catalunya 43 | 08007, Barcelona | Tel: 93 488 34 34 + 488 22 21 | Fax: 93 487 95 55 | bolibar@bolibar.com